3 tips til behandling af hårtab

Hårtab er, desværre, et stort stressmoment i hverdagen for mange. Omkring halvdelen af alle danskere over 35 lider af tyndt hår eller komplet skaldethed. Der er dog heldigvis for de fleste hjælp at hente – og ofte behøver det ikke at koste en formue. Vi har i samarbejde med hair24.dk lavet denne guide med 3 tips til behandling af hårtab. Læs med her, og lær hvordan du kan overkomme og behandle dit hårtab.

Tip 1. Spis varieret

Kost og ernæring er grundstenen til en sund og balanceret krop – hvilket også gør sig gældende med hensyn til dit hårs sundhed. Uden at lyde som en sundhedsapostle, så er der nogle vigtige ting at have i mente, når man lider af hårtab.

En sund og velbalanceret diæt giver dig det optimale fundament for at gro smukt, stærkt og sundt hår. Diæten bør indeholde fisk og proteinrige fødevarer, gerne med stort indhold af B-vitaminet Biotin, som er kendt for at have gode egenskaber på ens hår og negle.

Ydermere er zink og jern utroligt vigtigt når det omhandler hårets sundhed.

Tip 2. Stress af

Vidste du at stress er en af de primære årsager til hårtab hos både mænd og kvinder?

Faktisk påvirkes vores krop af stress-hormonet kortisol, som øges når vi er stressede. Hormonet går direkte ind og hæmmer hårtes anagene vækstfase, hvilket betyder, at håret gror langsommere og i sidste ende risikerer at falde helt af.

Derfor er det vigtigt at tage en slapper af og til. Stress af – læs en god bog, gå en tur eller nyd en forlænget weekend uden børnene. Det betaler sig.

Tip 3. Tag vitamintilskud

Et af de absolut bedste råd, hvis du kæmper mod hårtab, er at benytte vitamintilskud.

Sagen er desværre den, at meget få af os spiser en varieret nok kost til at få alle vores daglige vitaminer og næringsstoffer. Det er især vigtigt hvis du lider af stress eller overvægt, da begge dele hæmmer hårvæksten.

En god multivitamin med rigeligt D og B vitamin er især vigtigt til behandling af hårtab.

Ønsker du at læse mere om vitaminer mod hårtab, så klik på linket her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *